Egész évben nyitva!

Írta: Super User on . Beküldve: Programok

A Kinizsi Vár egész évben, minden nap várja a kedves látogatókat!
Novemberben 9 órától 16 óráig
(pénztárzárás 15:30)

 

Kinizsi Napok 2016.

Írta: Super User on . Beküldve: Programok

kinizsi napok net
Három napig tartó vigadalom a Balaton-felvidék legszebb várában...
 
KINIZSI NAPOK a Nagyvázsonyi várban a Badárral, Szőke Andrással, Kolompos együttessel, Gryllus Vilmossal és SÜSÜvel 2016. július 29- július 31. között, Nagyvázsonyban a Kinizsi várban.

 

 

kinizsi napok Három napig tartó vigadalomra hívjuk a Balaton-felvidék legszebb várába azokat a családokat, akik szeretnének elmerülni a középkori gasztronómia, a zene és a mese világában. Mátyás király legerősebb hadvezérének, Kinizsi Pálnaknagyvázsonyi vára kellemes időutazásra invitál mindenkit július utolsó hétvégéjén.
2016. július 29. és július 31. között megrendezésre kerülő Kinizsi Napok ötletadója és megálmodója Mekler Norbert várkapitány, aki jó gazdához híven még határon túlról is hívott vendégeket a látogatók szórakoztatására. Lesz itt minden, gyerekelőadások, Gryllus Vilmos koncert, a székely Szende, a lábbábos előadása, főz majd Szőke kapitány, humorizál Badár Sándor, de nem leszünk híján az interaktív történelmi sétának sem. A középkori táncos, zenés forgatagról a Szelindek Együttes gondoskodik majd. A reneszánsz várjátékokból is ízelítőt kaphatunk, Balassi versekből, korabeli fegyverbemutatóból.
Barátaink a Csobánc Várának Vitézei, a Kinizsi Íjász
Baráti Kör korhű ruhákban, korabeli fegyverekkel tartanak velünk az időutazáson. A vendégek megismerkedhetnek a hagyományápolás kiváló „katonáival” és eszközeikkel is.
A vár minden múzeuma, a kápolna, a torony, a tömlöc és a nyomda is látogatható, csakúgy ,mint a Néprajzi Múzeum
és Postamúzeum is. Történelmünk nagyjai című 33 híres nagy magyart bemutató időszaki kiállítás is várja a látogatókat a vár kápolnájában.
 

 

A három nap programjai:
(Nagyításért katt a képre!)
 bontás web
 
 

kinizsi napok net

Három napig tartó vigadalom a Balaton-felvidék legszebb várában...

 

Reneszánszkori Várjátékok a Kinizsi Várban, Nagyvázsonyban

 

plakát  Lovaggá ütés, apródválasztás, de talán még asszonyrablás is lesz a közkedvelt nagyvázsonyi várjátékokon, a Kinizsi várban. A kosztümös előadás a család minden tagja számára élvezhető módon mutatja be Kinizsi történetét és a kor jellegzetességeit. A várjátékot követően toronylátogatás, várnyomda, néprajzi múzeum és a Történelmünk nagyjai című kiállítás is várja az érdeklődőket.

  Naponta két alkalommal is várja a látogatókat július 1-jétől a híres nagyvázsonyi reneszánszkori várjátékok, melynek ceremóniamestere és rendezője a Veszprémi Petőfi Színház kiváló színművésze, Kőrösi Csaba. Balassi-versekkel, a balatoni bor és a szép asszonyok dicséretével, korhű ruhákban zajló lovagi tornával várjuk a látogatókat minden nap 11 és 15 órakor – mondta el Mekler Norbert várkapitány. „Kinizsi malomkövén tálalt borok, lovas- és fegyverbemutató is tartoznak a különlegesen összeállított programhoz, melyben irodalom és történelem találkozik” – foglalja össze a nagyvázsonyi Kinizsi várban 20. évada játszó és rendező Kőrösi Csaba. Alkalmanként hozzávetőleg 150 fő tudja megtekinteni a várjátékot, az előadás után pedig a gyerekek kipróbálhatják az íjászatot, a pónilovaglást, az érmeverést és a csatacsillagdobást is.

 Jegyárak:

Felnőtt: 900.- Ft

Diák, nyugdíjas: 600.- Ft

Nagycsaládos: 3000.- Ft

A várjátékok kizárólag érvényes Kinizsi Vár belépőjeggyel látogatható! Jegyek kaphatóak a Kinizsi Vár jegypénztárában! Csoportos kedvezményt a várjátékok árából nem áll módunkban levonni!