Várjáték

Írta: Super User on . Beküldve: Programok

Reneszánszkori Várjátékok a Kinizsi Várban, Nagyvázsonyban

 

plakát  Lovaggá ütés, apródválasztás, de talán még asszonyrablás is lesz a közkedvelt nagyvázsonyi várjátékokon, a Kinizsi várban. A kosztümös előadás a család minden tagja számára élvezhető módon mutatja be Kinizsi történetét és a kor jellegzetességeit. A várjátékot követően toronylátogatás, várnyomda, néprajzi múzeum és a Történelmünk nagyjai című kiállítás is várja az érdeklődőket.

  Naponta két alkalommal is várja a látogatókat július 1-jétől a híres nagyvázsonyi reneszánszkori várjátékok, melynek ceremóniamestere és rendezője a Veszprémi Petőfi Színház kiváló színművésze, Kőrösi Csaba. Balassi-versekkel, a balatoni bor és a szép asszonyok dicséretével, korhű ruhákban zajló lovagi tornával várjuk a látogatókat minden nap 11 és 15 órakor – mondta el Mekler Norbert várkapitány. „Kinizsi malomkövén tálalt borok, lovas- és fegyverbemutató is tartoznak a különlegesen összeállított programhoz, melyben irodalom és történelem találkozik” – foglalja össze a nagyvázsonyi Kinizsi várban 20. évada játszó és rendező Kőrösi Csaba. Alkalmanként hozzávetőleg 150 fő tudja megtekinteni a várjátékot, az előadás után pedig a gyerekek kipróbálhatják az íjászatot, a pónilovaglást, az érmeverést és a csatacsillagdobást is.

 Jegyárak:

Felnőtt: 900.- Ft

Diák, nyugdíjas: 600.- Ft

Nagycsaládos: 3000.- Ft

A várjátékok kizárólag érvényes Kinizsi Vár belépőjeggyel látogatható! Jegyek kaphatóak a Kinizsi Vár jegypénztárában! Csoportos kedvezményt a várjátékok árából nem áll módunkban levonni!